هنگام سفر به کشورهای دیگر، گاهی تفاوت زبان تبدیل به مسأله ای دست و پاگیر می شود. ما تلاش می کنیم چیزی که مد نظر داریم را بیان کنیم اما مردم محلی متوجه منظور ما نمی شوند. خوشبختانه در چنین مواردی که کمکی از دست کلمات برنمی آید، زبان بدن به کمک مان می آید و مشکل ما را حل می کند. با این حال حرکات دست در همه ی کشورها معنای یکسانی ندارند. گاهی حرکتی که در یک کشور معنایی عادی دارد، در کشوری دیگر توهین آمیز و بی ادبانه محسوب می شود. در ادامه به ۱۵ حرکتی می پردازیم که در کشورهای مختلف معنای متفاوتی دارند.

معنای حرکات دست در کشورهای مختلف

در آمریکا: همان معنای Okay» یا در واقع باشد» می دهد.
در ژاپن: به معنای پول» است. این حرکت گاهی با سه انگشت که رو به پایین قرار گرفته اند، انجام می شود.
در برزیل: معنای بی ادبانه ای دارد. ریچارد نیکسون، رئیس جمهور سابق آمریکا در اوایل دهه ی هفتاد میلادی، هنگام سفر به برزیل ندانسته مرتکب این اشتباه شد و وقتی رو به جمعیت حاضر اوکی نشان داد، او را در جواب هو کردند!

در آمریکا: وقتی انگشت شست بین انگشتان اشاره و وسط قرار می گیرد، از این حرکت برای بازی با بچه های کوچک استفاده می شود و به این معنی است که من دماغت را یدم».
در ترکیه: حرکتی توهین آمیز و تقریباً معادل نشان دادن انگشت وسط محسوب می شود و علاوه بر این، از آن برای ابراز مخالفت یا رد کردن یک درخواست استفاده می شود.
در برزیل: نوعی طلسم خوش شانسی برای دور کردن چشم بد و حسود است.
در اندونزی: حرکتی توهین آمیز تلقی می شود.
در زبان اشاره آمریکایی: علامت حرف T در انگلیسی

در آمریکا: به معنی صلح» است. این حرکت معنای پیروزی» هم می دهد.
در چین، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و تایلند: صرفاً یک ژست بامزه در زمان عکس گرفتن محسوب می شود و معنی خاص دیگری ندارد.
در بریتانیا، آفریقای جنوبی، استرالیا، نیوزلند و ایرلند: اگر این حرکت را به جای کف دست با پشت دست انجام دهید، معنای توهین آمیزی پیدا می کند.
در زبان اشاره آمریکایی: علامت عدد دو

در آمریکا: از این حرکت معمولاً برای سر به سر گذاشتن و طعنه زدن استفاده می شود و به معنای بازنده» است.
در چین: علامت عدد هشت است که چینی ها آن را عدد شانس می دانند. در چین آشنایی با نحوه ی نشان دادن عددها به ویژه در چانی زنی هنگام خرید بسیار به کار می آید.

در آمریکا: به معنای تأیید و تحسین است و مفهوم خوبی دارد. هیچهایکرها یا همان رایگان سوارها هم از این حرکت برای پیدا کردن ماشین استفاده می کنند.
در ایران و عراق: معنای توهین آمیزی دارد و معادل حرکت نشان دادن انگشت وسط است.
در زبان اشاره آمریکایی: وقتی انگشت شست بالا باشد و به چپ و راست تکان بخورد، به معنای عدد ده است. اما اگر انگشت شست بی حرکت و رو به طرف مقابل باشد، معنای خودت» می دهد.

در آمریکا: این حرکت اگر هنگام خوردن چایی انجام شود معنای شیک بودن» می دهد. از این حرکت برای قول دادن هم استفاده می شود و به معنای قولی است که نباید شکسته شود.
در چین: این حرکت همان معنای پایین آوردن انگشت شست را می دهد. فرد با این حرکت ناراحت بودن خود را ابراز می کند.

در ژاپن: این حرکت نمادی از عاشق یا معشوق است.
در زبان اشاره آمریکایی: علامت حرف I در انگلیسی

در آمریکا و اکوادور: معنای بیا اینجا» می دهد. از این حرکت هنگام اغواگری هم استفاده می شود.
در فیلیپین: از این حرکت فقط برای صدا کردن سگ ها استفاده می شود. به همین دلیل اگر در مورد آدم ها به کار رود معنای توهین آمیزی پیدا می کند و فردی که این حرکت از او سر زده بازداشت می شود.

در آمریکا: یا معنای توقف» می دهد، یا علامت عدد پنج است، یا برای رد کردن حرف کسی به کار می رود.
در یونان و ایالت سند (پاکستان): معنای توهین آمیزی دارد.
در مکزیک و پاناما: از این حرکت برای سلام کردن استفاده می شود، اما اگر دست بی حرکت بماند یا مکرراً به طرف شخص مقابل تکان داده شود، معنای خواهی دید!» می دهد و با این حرکت فرد به طرف مقابل اخطار می دهد که چیزی را به شخصی دارای قدرت اطلاع خواهد داد.
در مای: از این حرکت می توان برای سلام کردن به آشنایان، صدا زدن پیشخدمت و تشکر از راننده استفاده کرد. هنگام عبور از خیابان هم از این حرکت استفاده می شود که به شوخی به آن دست خدا» می گویند چون مثل این می ماند که شخص قدرت متوقف کردن ماشین ها را پیدا می کند.

در آمریکا: یعنی کارت تمام است و خواهی مرد!»
در ژاپن: معنی تو اخراجی!» می دهد. چون در زبان ژاپنی دو کلمه ای که معنای اخراج از کار و گردن یا گلو می دهند، شبیه به هم هستند.

در آمریکا: برای تقلید از این حرکت معروف ایتالیایی ها به کار می رود.
در ایتالیا: زمانی از این حرکت استفاده می شود که صحبت طرف مقابل نامفهوم است و شخص با این حرکت به نوعی می گوید: نمی دانم درباره ی چه حرف می زنی.»
در زبان اشاره آمریکایی: وقتی این حرکت با هر دو دست نشان داده شود و نوک انگشت ها با لب ها تماس پیدا کند، معنای بوسه» می دهد.

در مای: این حرکت به معنای یک دقیقه صبر کن» به کار می رود. اما وقتی دست به سمت دهان در حرکت باشد، معنای خوردن» پیدا می کند.

در آمریکا: تکان دادن دست به چپ و راست، در حالی که کنار دست رو به روی صورت باشد، به این معنا است که چیزی بوی بدی می دهد.
در ژاپن: این حرکت معنای نه» می دهد. برای گفتن نمی توانم»، ممکن نیست» یا حتی نه ممنونم» هم از این حرکت استفاده می شود.

در آمریکا و آلمان:  با به هم کشیدن پشت سر هم نوک انگشت های شست و اشاره، از این حرکت برای نشان دادن پول» استفاده می شود.

در کره جنوبی: حرکتی مشابه قبلی است با این تفاوت که انگشت ها دیگر به هم کشیده نمی شوند. در این حالت انگشتان شکل یک قلب کوچک را پیدا می کنند. این حرکت معنی عشق» می دهد.

در آمریکا: این حرکت رایج نیست، اما معنای شاخ یا گوش حیوان می دهد. از این حرکت بیشتر برای مسخره بازی استفاده می شود یا با آن هنگام بازی با بچه ها ادای یک حیوان را درمی آورند.
در ژاپن: در این حرکت که به شاخ شیطان» هم معروف است، انگشتان اشاره پشت سر و رو به بالا قرار می گیرند و از آن برای نشان دادن عصبانیت خود استفاده می شود.

در آمریکا: معنای آرزوی موفقیت کردن» می دهد.
در ویتنام: این حرکت را شبیه به آلت تناسلی زن ها و تقریباً معادل نشان دادن انگشت وسط می دانند.
در زبان اشاره آمریکایی: علامت حرف R در انگلیسی

در آمریکا: معمولاً طرفداران موسیقی راک از این حرکت استفاده می کنند. در این حالت فقط انگشتان اشاره و کوچک بالا قرار می گیرند و این حرکت معنای تأیید یا ادامه بده!» می دهد.
در آرژانتین، برزیل، کلمبیا، کوبا، اسپانیا، ایتالیا و پرتغال: با این حرکت به طرف مقابل گفته می شود که همسرش به او خیانت می کند.